?

Log in

No account? Create an account
 
 
30 July 2007 @ 06:42 pm
500 g tuoretta kalaraporttia  
Akvaario Kurki Tikkurilassa on näppärä kauppa kalaihmiselle. Sieltä löytyy kaikkea ja sisällä liikkuessa huomaa, että omistajat ovat tosissaan vihkiytyneet kala-asialle, sillä osassa altaista asuu "perheenjäseniä", kuten jokirausku ja oskari, jotka eivät ole myynnissä. Tulin ostaneeksi lapon. Onkin ihme, että olen jo 1½ vuotta kitkuttanut pelkällä puutarhaletkun päällä ja vanhalla pesupussivirityksellä! Tuskin maltan odottaa, että saan testattua uutta tekniikkaa.

Yksi kaupan näteimmistä kaloista oli timanttisena kimaltelevan sateenkaarikalan lisäksi nättipyrstöinen ja loistavan kirkas kongontetra, jollaisia olisi kiva jonakin kauniiina päivänä saada omaankin kotiin. Kunhan nyt ensin saisi edelliset takaisin oman katon alle. Tässä loppukevennykseksi fantasianörttien versio sateenkaarikalan biologiasta.

Olen ajatellut vaihtaa akvaarion sisustusta tulevan muuton yhteydessä. Ainakin ruman soran vaihdan johonkin kivempaan, suurempirakeiseen ja pyörempään. Ajattelin jossakin vaiheessa myös mustaan hiekkaan vaihtamista, mutta puhtaanapito olisi hankalampaa, joten annetaan sen nyt vielä olla. Muutenkin kannon asettelua voisi muunnella ja ehkä hankkia merellistä tunnelmaa tuovaa pehmeää sammalta sekä laavakiveä. Taustaakin voisi miettiä uudelleen. Ideoita kyllä riittäisi.
 
Muutamalla sanalla kommentoin vielä Barcelonan akvaariota, jossa kävimme kuun alussa. Esillä oli rauskuja, haita, merihevosia sekä ihanan omituisiesti liehuvia merilohikäärmeitä. Pitkä tunneli, jota pitkin "liukuhihna" hitaasti kuljetti, oli todella upea. Isot hait uivat suoraan pään yli. Jos olisi itse joutunut kävelemään, puolet yleisöstä olisi varmasti ylös tähyillessään kaatunut lattialle turvalleen.

Jossakin vaiheessa Espanjan-lomaa kävimme illalla katsomassa Tiburones (Hait) -leffan IMAX-teatterissa. Oli realistinen 3D-esitys, joskin selostuksen puolesta enemmän lapsille tai idiooteille suunnattu.

Aiemmin kesällä kävimme myös Särkänniemen akvaariossa, jossa oli myös pari hienoa paludaariota ukkosefekteineen ja ajastettuine sadekuuroineen.